SINDICALISTES SOLIDARIS EDITA MATERIALS ÚTILS PER A ESCOLES I INSTITUTS

Aquest 25 de setembre farà set anys que els estats membres de les Nacions Unides van aprovar l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els governs es van comprometre a assolir-los l’any 2030 i, per tant, les seves polítiques han de regir-se per aquest compromís.

Coincidint amb aquesta efemèride ens volem fer ressò dels materials editats en català per Sindicalistes Solidaris-Fundació Josep Comaposada, una entitat sense afany de lucre creada per la UGT de Catalunya el 1988, amb l’objectiu d’acompanyar processos de desenvolupament de sindicats del Sud.

Una de les seves finalitats és difondre els valors de la solidaritat mitjançant activitats i publicacions i, en aquesta línia ha editat diferents llibres il·lustrats adreçats a nois i noies de totes les etapes de l’educació obligatòria, alguns dels quals tracten de forma específica els ODS.

Amb aquests materials, d’accés lliure, es vol contribuir a la formació d’una ciutadania crítica, solidària i compromesa en la defensa dels drets humans mitjançant el coneixement i el debat. 

Sindicalistes Solidaris s’ofereix a les escoles i instituts per presentar-hi aquestes publicacions, els continguts de les quals també estan disponibles en forma d’exposicions presencials i virtuals.

Tot seguit us fem cinc cèntims de les diferents publicacions amb versió digital. Per a més informació podeu adreçar-vos a Sindicalistes Solidaris (rambla del Raval 29-35, 08001 Barcelona; tel.: 93.412.13.27; sindicalistes@sindicalistessolidaris.org).

ABECEDARI DE LA SOLIDARITAT
portada abecedari solidari

Llibre il·lustrat que vol apropar la mainada als conceptes més destacats de la solidaritat i els drets humans. La publicació es complementa amb materials pedagògics addicionals que poden ser molt útils per al professorat, els pares i mares i els centres de lleure (descarregables des de la web Abecedarisolidari.wordpress.com). Il·lustracions de Namibia Coronado; autores: Virgínia Martínez, professora de secundària i Núria Pelay, tècnica de Sindicalistes Solidaris. S’adreça a alumnat de finals de primària i 1r i 2n d’ESO.

ENROTLLA’T AMB ELS ODS
Portada Enrrollat amb els ODS

Llibre il·lustrat que té per objectiu apropar els nois i noies de 3r i 4t d’ESO als Objectius de Desenvolupament Sostenible.
El llibre fa un recorregut pels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la mà de diversos personatges relacionats amb aquests objectius i ens endinsem en cadascun d’ells a partir d’exemples reals i propers. Amb aquest material es vol donar a conèixer, sensibilitzar i educar joves i infants en els valors de la solidaritat i promoure l’esperit crític. La publicació es complementa amb materials pedagògics addicionals (web Enrotlla’t amb els ODS!) que pot ser molt útil al professorat, pares i mares i als centres de lleure. Adreçat a alumnat de finals de primària i 1r i 2n d’ESO. Il·lustracions de Namibia Coronado; autores: Virgínia Martínez, professora de secundària, i Núria Pelay, tècnica de Sindicalistes Solidaris.

TENIM DRETS!
tenim drets

Llibre il·lustrat que es converteix en un quadern on treballar directament alguns dels principals drets que tenim i iniciar els nens i nenes de primària en el seu coneixement i defensa.
“Tenim drets!”, és una expressió que fem servir sovint, però per exercir-los, abans els hem de conèixer. Es tracta d’una eina útil per a docents, educadors/ores i famílies que es pot fer servir tant a l’aula, als centres d’esplai i biblioteques com a casa. Adreçat a alumnat de primària. Il·lustracions de Namibia Coronado; autores: Virgínia Martínez, professora de secundària, i Núria Pelay, tècnica de Sindicalistes Solidaris.

Implicat-amb-els-ODS

IMPLICA’T AMB ELS ODS
Llibre que difon els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la població en general, amb propostes concretes per contribuir a assolir-los de forma individual i des de les empreses. Cada capítol comença amb una petita història, llegenda, poema o iniciativa que apropa els ODS a la nostra quotidianitat i defuig del tòpic que els ODS només són per als països en vies de desenvolupament.

El llibre és una eina pràctica on tothom pot trobar idees per portar a la pràctica, iniciatives senzilles, a l’abast de qualsevol, però que ben segur ens ajudaran a fer un planeta més sostenible i just. També conté algunes accions que es poden dur a terme dins de les empreses. Dirigit al públic jove i adult. Autors: José Antonio Pasadas, secretari de Política Sectorial i Transició Justa de la UGT de Catalunya i Núria Pelay, tècnica de Sindicalistes Solidaris.

Comparteix això:

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar