Design a site like this with WordPress.com
Per començar

Manual per aprendre l’aranès des del català

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya ha publicat el manual Aprenem aranès des del català per facilitar als catalanoparlants l’aprenentatge de l’aranès, la variant d’una gran llengua històrica parlada a tot l’Espai Occità. Com a part del dialecte gascó, presenta unes característiques lingüístiques molt rellevants. L’obra ofereix un primer contacte amb l’aranès, en un nivell bàsic, per començar a aprendre’l i també practicar-lo. Amb aquest propòsit, incorpora enregistraments d’àudio per escoltar les frases de nivell bàsic per familiaritzar-se amb la fonètica. Els arxius es poden descarregar des del web: llengua.gencat.cat/aprenem-aranes.

La publicació s’inscriu en el programa d’actuacions “Occità, aranès a l’Aran” que Política Lingüística impulsa per promoure el coneixement de l’aranès al conjunt del territori català.

Aprenem aranès des del català és l’onzè dels volums de la col·lecció Aprenem català des de… per aprendre la llengua a partir d’altres llengües: l’espanyol, l’anglès, el francès, el xinès, l’àrab, el romanès, l’amazic, l’urdú, el rus i el panjabi.

Per saber més coses de la llengua aranesa us recomanem l’article de Xavier Moral Ajado “L’aranès, l’occità de Catalunya”, publicat a Les Notícies de llengua i treball, núm. 49.

(Font: Direcció General de Política Lingüística)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: