L’acompanyament emocional, l’eix de la novena jornada d’acolliment lingüístic

El divendres 15 de novembre tindrà lloc a la Casa de Cultura de Girona la novena jornada d’acolliment lingüístic, adreçada al professorat de català i a altres professionals i voluntaris d’organismes i entitats vinculats a l’acolliment lingüístic. En aquesta edició, es posarà el focus en l’acompanyament emocional i, com a novetat, oferirà cinc tallers simultanis per treballar la temàtica des de diferents punts de vista, dirigits per especialistes.

Així com l’anterior jornada es va centrar en el context social i personal de les persones que arriben a Catalunya i com aquests factors podien dificultar el procés d’aprenentatge de la llengua, enguany es vol aprofundir en la importància de la gestió emocional de les persones acollides, incorporant-hi noves perspectives, com la de la neurociència, amb l’objectiu de detectar i comprendre mancances i trobar estratègies per fer possible l’apoderament i l’autonomia lingüística dels aprenents.

L’obertura de la jornada anirà a càrrec d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, i comptarà amb les intervencions de Maite Puigdevall (UOC), Marta Portero (UAB), Elena Blaya (DGPL), Carme Bové (CPNL), M’hamed Abdelouahet Allaoui (Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania), Blanca Palmada (UdG) i Paco Pardo (Càritas Diocesana).

L’organització és a càrrec de la Direcció General de Política Lingüística i el Grup  d’Immigració  de  la  Comissió  per  la  Llengua  de  les  Comarques  Gironines, format pel  Consorci  per  a  la  Normalització  Lingüística, el Departament  d’Educació —Equip  de  Llengua  i  Cohesió  Social  i  Formació  d’Adults—, la Secretaria  d’Igualtat,  Migracions  i  Ciutadania,  l’ICE  Josep  Pallach  de  la  Universitat  de  Girona, el Servei Lingüístic de Comissions Obreres, el Servei Lingüístic de la UGT, Òmnium Cultural, Càritas Diocesana de Girona, la Plataforma per la Llengua i la Direcció General de Política Lingüística.

Captura

La inscripció a la jornada és gratuïta i les places són limitades. Per inscriure-s’hi, cal emplenar aquest formulari abans del dia 11 de novembre de 2019. La  inscripció  comporta  necessàriament  la  tria  d’un  dels  cinc  tallers  simultanis que formen part del programa.

La jornada es podrà seguir a través de Twitter (@jornadespl) mitjançant l’etiqueta #9JALGirona, i les presentacions i conclusions es publicaran posteriorment a: http://llengua.gencat.cat/acolliment_cursos

En aquest enllaç podeu descarregar-vos el programa complet de la jornada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
A %d bloguers els agrada això: