Les paraules de la negociació col·lectiva, en un diccionari

dicc NC Termcat

Ja fa gairebé dues dècades que el Termcat i el Departament de Treball van publicar el Diccionari de la negociació col·lectiva, una obra d’un gran valor terminològic, consultable en línia, que molts periodistes, correctors i traductors tenen als favorits del navegador. Per als tècnics i quadres que treballen en organitzacions sindicals i empresarials, també resulta un recurs imprescindible a l’hora de redactar amb precisió i rigorositat convenis col·lectius, acords sectorials, pactes d’empresa i qualsevol text fruit del treball de meses de negociació laboral. 

El Diccionari de la negociació col·lectiva conté uns 600 termes catalans amb equivalències en castellà, francès i anglès. Tots els articles inclouen una definició en català, que quan cal s’ha ampliat amb una nota que proporciona informació addicional, principalment de tipus conceptual o d’ús.

Aquesta obra és només una de la cinquantena que el Termcat ha publicat, totes elles consultables a l’apartat Diccionaris en línia. A continuació en destaquem alguns altres que també poden ser d’interès per a persones que treballin en els àmbits següents:

Educació
Serveis socials
Ciències de la salut
Infermeria
Dret administratiiu
Dret civil
Dret penal i penitenciari
Fires i congressos
Grans magatzems
Mercats financers
Renda
Administració electrònica
Bombers
Comerç electrònic
Gestió ambiental
Indústria
Química
Transport turístic
Xarxes socials
Enginyeria

Altres diccionaris que poden ser d’utilitat per a organitzacions sindicals, no governamentals i sense ànim de lucre són la Terminologia electoral bàsica, el Vocabulari de la responsabilitat social, la Terminologia de les migracions, i el Lèxic de la crisi econòmica.

Per últim, fem esment del Vocabulari de naturopatia, elaborat conjuntament amb professionals d’aquest sector de la Confederació de Treballadors Autònoms de la UGT de Catalunya i l’assessorament del Termcat.

En aquest enllaç trobareu tota la col·lecció Diccionaris en Línia, agrupats en cinc grans sectors temàtics.

Els mots encreuats de la negociació col·lectiva

El Servei Lingüístic de la UGT de Catalunya acaba de publicar un cartell i un díptic on podeu trobar-hi uns mots encreuats de mots i expressions habituals de la negociació col·lectiva. El material s’adreça al personal que treballa a la organització, i tothom qui vulgui se’l pot descarregar i imprimir (tant el cartell com el díptic). La solució del joc, amb unes recomanacions segons el nombre d’encerts, es pot consultar a l’apartat Mots encreuats d’aquest mateix blog.

imatge mots encreuats

Fonts: Elaboració pròpia i Termcat, centre de terminologia; Catalunya. Departament de Treball. <a rel="noreferrer noopener" href="http://Diccionari de la negociació col·lectiva [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2008. (Diccionaris en Línia)

Fonts: Elaboració pròpia i Termcat, centre de terminologia; Catalunya. Departament de Treball. <a href="http://&#8221; target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>Diccionari de la negociació col·lectiva [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2008. (Diccionaris en Línia)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: